Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-23 03:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sondag/augusti-namn-linn-saarinen-aktuell-dragking-i-odd-fellas-som-ska-upptrada-pa-pride-pridefestivalen/

Nyheter

Augusti

Namn: Linn Saarinen Aktuell: Dragking i Odd Fellas som ska uppträda på Pride Pridefestivalen i Stockholm i sommar är målet för oss i dragkinggruppen Odd Fellas i Uppsala. Vi klär ut oss till killar för att testa samspelet mellan könsroller och sexualitet. Pjäsen vi spelar är Oscar Wildes komedi På fullt allvar. Dragkings är den kvinnliga mot­svarigheten till dragqueens. Vi har inte lika mycket glitter som dragqueens, utan leker i stället med machoidealet. Jag dragar inte bara på scen utan går även ut på fester klädd som man. Även om jag inte blir tagen för man, är det roligt att interagera med andra dragkings och prova olika sätt att vara man.”
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in