Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 18:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sondag/hbt-ungdomar-far-stod-natkampanj-i-ar-har-sju-pojkar-den-yngste-13-ar-gammal-fran-olika-delar-av/

Nyheter

Hbt-ungdomar får stöd Nätkampanj. I år har sju pojkar, den yngste 13 år gammal, från olika delar av USA, begått självmord efter att ha mobbats svårt. Anledningen till mobbningen var att pojkarna var homosexuella. Nu har flera gräsrotskampanjer vuxit sig starka för att stödja unga hbt-människor. I september startade författaren Dan Savage ”It gets better project” för att nå ut till mobbade tonåringar med budskapet – allt kommer bli bättre. Politikern Joel Burns höll ett tal om självmorden och sina egna erfarenheter och filmen har setts 2,3 miljoner gånger på nätet och sändes i sin helhet på CNN. Uppslutningen har varit stor, tusentals videor har laddats upp på Youtube skapade av kända och okända människor som intygar att livet blir bättre, bland dem Barack Obama, Hillary Clinton, skvallerkungen Perez Hilton och tv-programmet ”Project runways” Tim Gunn.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in