Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 03:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sondag/modehotell-pa-modet-mode-tiden-da-de-stora-modehusen-enbart-sysslade-med-klader-ar-for-lange-sen/

Nyheter

Modehotell på modet Mode. Tiden då de stora modehusen enbart sysslade med kläder är för länge sen förbi. Vad som började som sidekicks i form av flådiga parfymer – tänk Coco Chanels 20-talsklassiker no 5 och du har praktexemplet – har utvecklats till en uppsjö moderätta attiraljer. Det är porslin, textilier, möbler – och så den senaste flugan i sammanhanget – hotellinredningar. Här pratar vi om superstylade lyxhotell där interiören löper samma linje som modehusets estetik. Med foten i tioåriga Palazzo Versace, modehuset Versaces överdådiga och förgyllda praktverk (passande nog just beläget på den australiensiska guldkusten), har fenomenet ”modehotell” peakat rejält på sistone.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in