Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 23:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/arfwidsson-skadad-handboll-polisens-malmaskin-missar-landskamp/

SPORT

Arfwidsson skadad. Handboll. Polisens målmaskin missar landskamp

Av Lars Grimlund

Först tvekade Katarina Arfwidsson länge och väl om hon verkligen ville vara med i Claes Hellgrens landslagstrupp. När hon till slut bestämde sig för att åka ned till Göteborg och spela mot Norge var olyckan framme. I helgens match mot Sävsjö, som Polisen förlorade, stukade Katarina vänster fot och tvingades att utgå.

- Jag sprang hem på en kontring, hoppade och landade på en av deras tjejer. Det är en ordentlig stukning, det känns inget vidare just nu, säger Katarina, som tvingas vila från handbollen en vecka.

För förbundskapten Claes Hellgren kommer Arfwidssons avhopp olyckligt. I de inledande matcherna i elitserien har Katarina visat att hon är Sveriges bästa skytt för tillfället. I premiären mot Skövde gjorde hon elva mål, lika många blev det mot Eslöv. I olycksmatchen mot svenska mästarinnorna från Sävsjö hade Katarina hunnit med fem mål innan hon tvingades ge upp.

- Det var synd för det stod lika, vi hade just hämtat upp ett underläge på sju mål, berättar Katarina, som räknar med att få nya chanser i landslaget.

- Ja, vill jag får jag nog vara med när jag blir frisk igen, säger Katarina. Hellgren sa inte så mycket när jag ringde och berättade om skadan, det fanns liksom inte så mycket att göra åt saken.