Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 11:02 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/bp-tog-viktig-bortapoang/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

BP tog viktig bortapoäng

Inte en trepoängare varken i augusti, september eller oktober. Inte undra på att Brommapojkarna riskerar att åka ur allsvenskan. Efter 1–1 (1–0) mot Örebro väntar ödesmatchen mot Malmö FF på Grimsta på måndag.

Nye tränaren Robert Björknesjö, som coachat laget i två matcher sedan han tog över efter Kim Berg-strand, har svävat mellan hopp och förtvivlan. Mot IFK Göteborg hade BP 1–1 för att i slutminuterna förlora med 2–1.

Mot Örebro hade BP 1–0 när domaren Jonas Eriksson pekade på straffpunkten och Astrit Ajdarevic kvitterade till 1–1. Efter en pigg inledning med mål av Joakim Runnemo fick Björknesjö mest ägna sig åt att byta ut och in spelare samtidigt som de som fanns kvar slet ont för att inte åka på ytterligare en förlust.

Skador tvingade Björknesjö att spela med tre olika högerbackar och redan i halvtid hade han utnyttjat sina tre byten. Inte blev det bättre av att lagkaptenen Pontus Segerström fick sin andra varning och visades av plan efter 75 minuter.

Under de förutsättningarna var det starkt att ta en pinne på Behrn Arena. Men fortsättningen lär bli minst lika tuff. Malmö FF hemma, utan avstängde Segerström, och Häcken borta är räddningsplankorna som finns kvar.

Frågan är vad som talar för att BP ska ta sin första seger sedan 24 juli då laget besegrade Mjällby med 1–0. Det kan räcka med en trepoängare för att få chansen att kvala. Men då måste Gefle och Åtvidaberg förlora sina återstående matcher.

Lars Grimlund

lars.grimlund@dn.se 08-738 10 28

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt