Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 10:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/calvados-crane-imponerade/

SPORT

Calvados Crane imponerade

I första V86-avdelningen tog Latitud programenligt ledningen och Peter Eriksson lade sig utvändigt med favoriten Calvados Crane. På sista långsidan pressade Peter upp tempot och 550 meter före mål tog han ledningen och lämnade konkurrenterna långt bakom. Latitud var usel och slutade sist.

– Han var fantastiskt bra och fortsätter att utvecklas trots att han blivit sex år. Jag känner extra för honom då jag tränade hans mamma och var med vid hans födsel. Snart blir det start i Silverdivisionen på V75, jag vill ha honom med i finalerna på Solvalla under elitloppshelgen, sade en mycket glad Peter Eriksson.

Treårige Dreams Take Time vann lätt Rikitikitavis lopp och såg mycket fin ut. Tyvärr blev det inte mycket till lopp då värsta hoten galopperade bort sig. Lillen Sisu klarade inte ens starten och Viking America galopperade med 600 kvar då han just pressat sig till ledningen.

– Det var bra att han klarade flera småsituationer. Han har gjort allt rätt och är helt enkelt en underbar häst, förklarade en belåten Joakim Lövgren.

Vårt singelstreck Tournesol körde tufft om ledningen mot innerspårets M.T.Felicia. Tournesol gav upp redan i sista kurvan medan M.T.Felicia kämpade tappert men fick ge sig mot High Eleven L.

Coccinelles lopp för treåriga ston vanns lätt av favoriten Johanna Roc som tog ledningen i första kurvan.

– En trevlig häst som uppför sig moget och förnuftigt trots att hon bara är tre år. Jag har haft henne från början och det känns extra roligt, sade Per Lennartsson.

Per tog tredje dagssegern med Ekets Patrik som vann från elftespår.

– Det skall egentligen inte gå men nu fick jag ett perfekt lopp med draghjälp fram till upploppet, förklarade Per.

Winning Love, för dagen körd av Carl-Erik Lindblom, tog sats från kön 1 200 meter från mål och svepte till ledningen på bortre långsidan. Favoriten Trans Atlantic kunde inte svara men höll bra som trea efter att ha travat utvändigt ledande Mellby Tiptop större delen av loppet.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt