Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 21:44 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/den-dystra-sviten-fortsatter/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Den dystra sviten fortsätter

Gif Sundsvall fortsätter att vara ett bogey team för Hammarby. Sviten utan förluster är nu uppe i tolv raka matcher efter 0–0 på Tele2 arena. – De kanske är något spöke som gör att de inte kan göra mål mot oss, säger Sundsvallsyttern Sebastian Rajalakso.

Trots ett markant spelövertag under den andra halvleken så lyckades aldrig Hammarby göra något mål. Vilket gjorde att den vinstfria sviten från 2010 – när lagen spelade i superettan – nu fortsätter. Den gången blev det 2–1 på numera rivna Söderstadion efter mål av Linus Hallenius (nu i Gif Sundsvall) och Filip Bergman.

Anfallaren Pa Dibba, som värvades från just motståndaren i fjol, var besviken. Han hade flera lägen att överlista den bästa kompisen från tiden i Gif Sundsvall, målvakten Timmy Naurin.

– Jag ville göra mål jättemycket, men jag tror att jag ville för mycket och då blev det som det blev, säger Dibba som avgjorde derbyt mot AIK senast med sitt 2–1-mål.

Var det här en speciell match för dig med tanke på din klubbhistorik?

– Självklart var det så, för man ville visa att man har gjort ett bra klubbval och göra mål.

Hammarbys tränare Jacob Michelsen nämnde på presskonferensen att det just nu går en influensa i laget – vilket även han själv har börjat känna av. Missade matchen av den anledningen gjorde lagkaptenen Kennedy Bakircioglu.

Nu bars armbindeln i stället av den assisterande lagkaptenen Arnor Smarason, som hade ett fint skott utifrån i den första halvleken.

– Vi är besvikna, särskilt när vi tittar på statistiken då vi hade tolv avslut mot deras tre, säger Smarason.

Varför gjorde ni inte mål?

– Ibland går bollen in, ibland inte. Vi hade inte så många lägen mot AIK, men vann. I dag hade vi fler lägen och gjorde inget mål. Men det är inget att grubbla på, sån är fotbollen ibland.

Hur ser du på er negativa svit mot Gif Sundsvall?

– Att det bara är tillfälligheter. Statistik finns till för att brytas. Vi får vinna nästa match helt enkelt. Men jag vet inte varför det ska vara så här mot Sundsvall. De är inget dåligt lag. Folk tror bara för att de kommer från en stad norröver att det ska vara ett dåligt fotbollslag, men det är inte så.

Gladare miner var det i Gif Sundsvallslägret. Sebastian Rajalakso gjorde dagen till ära sin 200:e allsvenska match. För yttern som gör sin tredje säsong i klubben var det här den femte raka matchen mot Hammarby utan förlust.

– Vi var bra i första halvlek, men i dag fick vi kämpa för det där i slutet. Det kanske är något spöke de har och inte kan göra mål mot oss, säger 28-åringen som slog igenom i Djurgården 2008.

Hur ser du på svitens betydelse?

– Att det ändå märktes lite där i slutet, där det blev ett mentalt övertag för oss. Det lever med lite grann i bakgrunden även om vi inte pratar om det så mycket.

För Gif Sundvall var det här den första poängen efter två raka förluster mot Malmö FF och Häcken.

– Det var skönt att få något med oss och bryta det här. Bortsett segern mot AFC Eskilstuna (3–1) i premiären så har vi haft ett tufft öppningsschema och nu väntar matcher mot Elfsborg och AIK. Alla poäng är viktiga.

Matchbetyg

2 Efter en spelmässigt jämn första halvlek öste Hammarby på desto mer framåt i den andra halvleken – och var närmast segern med ett par rykande skott av bland annat Birkir Már Sævarsson, Pa Dibba och Jiloan Hamad. Sundsvall hade lite boll och kom inte till några heta lägen.

Matchens lirare

Hemmalagets Pa Dibba var fortsatt het längst fram. Det enda som saknades för anfallaren, som avgjorde derbyt mot AIK senast, var målet.

Hammarbykollen

Sjuke kaptenen Kennedy Bakircioglu och avstängde Joseph Aidoo kom inte till spel. Ersatte på mittfältet gjorde Serge-Junior Martinsson Ngouali samt den 19-årige mittbacksdebutanten Marcus Degerlund. Kaptensbindeln tog Arnor Samarason hand om.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt