Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 10:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/det-ar-dags-att-gardera-storfavoriten/

SPORT

Det är dags att gardera storfavoriten

Den som vinner guldloppet i veckans V75 är garanterad en plats i årets Elitlopp. Solvalla borde inte sälja ut sina platser i inbjudningsloppet så lättvindigt. Där ska de 16 bäst meriterade starta och inga andra. Nu får arrangörerna hoppas att Digital Ink eller möjligen Reven d’Amour vinner. De skämmer inte ut sig även i stora sammanhang.

Örebro är värdbana för veckans i övrigt fina omgång där storloppet Örebro Intn’l avslutar. Det är lång distans med hästar i tre olika startvolter. Ett kalaslopp både sportsligt och spelmässigt. Timo Nurmos har säkert ställt Mellby Viking i ordning för loppet men det finns många andra som kan ta hem förstapriset på 400 000 kronor.

Valet av singelstreck känns lätt. Canaka B.F. gör strålande insatser varje gång och hon blir klar favorit i Stoeliten. Jag blir förvånad om hon förlorar. B.B.S.Sugarlight blir jättefavorit i det inledande bronsloppet, men den här gången väljer jag att gardera. Han kan bli av med ledningen och fastna inne i fältet. Örebros bana är byggd med vida kurvor och korta raksträckor. Hästar med spår långt in bakom startbilen har svårt att hinna få upp farten när det är kort bit mellan kurvan och startlinjen. Därför är distanserna just i Örebro något korrigerade. Medeldistans med autostart är 2 100 meter i stället för sedvanliga 2 140. Sprinterloppen är alltid 1 609 meter i stället för 1 640.

Spelstopp ca 14.30.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt