Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/djurgarden-fick-noja-sig-med-ett-kryss-i-bortamotet-med-elfsborg/

SPORT

Djurgården fick nöja sig med ett kryss i bortamötet med Elfsborg

Borås. Två tappade ledningar, två tappade poäng och en skadad målvakt. Det var besvikna miner hos Djurgården efter 2–2 mot Elfsborg.

Andreas Isaksson kom ut ur omklädningsrummet i Borås Arena och det gick inte att ta mist på Djurgårdsmålvaktens besvikelse.

Inte nog med att laget missade en möjlighet att rejält täta luckan till serieledande Malmö FF.

– I det här läget var 2–2 inte ett bra resultat, sade Isaksson, som dessutom tvingades lämna planen skadad tidigt i den andra halvleken.

I slutet på den första hade han gjort en blixtrande reflexräddning på Jon Jönsson hörnnick och tippat bollen i ribbands underkant. Men i landningen hände något med baksidan av högerlåret.

– Jag tror inte att det är så allvarligt, men man vet aldrig, sade Isaksson, osäker på om han kommer att kunna vara tillbaka till derbyt mot Hammarby.

Djurgården fick annars en smakstart på Borås Arena, där man haft svårt genom åren. Redan efter drygt sju minuter gjorde Magnus Eriksson sitt tolfte mål för säsongen och befäste sin ledning i skytteligan.

Och det kunde ha blivit mer omgående för Djurgården. Elfsborg såg chockat ut och hade det inte varit för målvakten Kevin Stuhr Ellegaard hade Djurgården kunnat haft 3–0 efter drygt tio minuter spel. Gustav Engvall och Othman El Kabir var både nära att utöka ledningen, men nekades av hemmalagets danske lagkapten.

Formsvaga Elfsborg, nu med bara en seger på de åtta senaste, arbetade sig in i matchen och fick sin kvittering efter 66 minuter när inhopparen Viktor Prodell skarvade in ett hårt inspel från Simon Lundevall. Då hade Isaksson fått lämna plats i målet för Tommy Vaiho, som inte behövt göra någon räddning förrän bollen låg i nätet bakom honom. En otacksam uppgift, men till slut skulle det ändå bli han som räddade poäng åt Djurgården.

– Det var en bra räddning, sade Vaiho och tänkte på Alex Dyers skruvade skott i slutminuterna.

Dessförinnan hade Djurgården första återtagit ledning och sedan förlorat den igen. Elfsborg mittback Jörgen Horn slarvade på egen planhalva. Kim Källström såg chansen och tog den. Matchens lirare blev målskytt igen, men inte matchvinnare. Bara några minuter senare studsade bollen på backen Felix Beijmos hand och domare Glenn Nyberg pekade på straffpunkten. Issam Jebali var iskall och ordnade en för moralen mycket viktig poäng för hemmalaget.

– Vi reser oss två gånger och visar stor mental styrka. Jag är stolt över vad IFK Elfsborg presterade i dag, sade den hårt prövade tränaren Magnus Haglund.

Med jämnt spel, 12–12 i avslut och 6–6 i avslut på mål var det kanske inte så konstigt att matchen slutade oavgjord.

– Det är en jämn match och 2–2 var rättvist, men jag grämer mig över möjligheten som (Aliou) Badji hade, sade tränaren Özkan Melkemichel och tänkte på inhopparens friläge i slutminuterna.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt