Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/fjarde-raka-forlusten-for-sirius-nar-ostersund-vann-med-5-0/

SPORT

Fjärde raka förlusten för Sirius när Östersund vann med 5–0

Sirius kräftgång fortsätter. 0–5-mötet med Östersund blev Uppsalalagets fjärde raka förlust.
TT Text

Sirius förtjusade hela fotbolls-Sverige under första halvan av allsvenskan och hade börjat gjort sig hemmastadd i toppen av tabellen. Det var till hösten gjorde sitt intågande och Sirius har hux flux kommit in i en tung period.

Det blev ytterligare en förlust – deras fjärde raka – när Östersund kom på besök. Den Europa League-stinna klubben körde över hemmalaget och vann klart med 5–0.

Ken Sema inledde målskyttet, sedan assisterade han också till Saman Ghoddos 2–0-mål. Tio minuter från pausvilan placerade Ghoddos kyligt in sitt sjunde mål för säsongen från elva meter.

I andra halvlek fortsatte Östersund att ösa på och Johan Bertilsson blev målskytt två gånger om. Först efter att ha serverats av Sema, och det andra målet kom efter en upprullning från bortalaget som Bertilsson satte punkt för med sitt 5–0-mål.

– Jag är fantastisk stolt över spelarna. Vi hade bra kontroll på matchen och vårt anfallsspel var bra och vårt försvar gjorde det också bra, säger Östersunds tränare Graham Potter till CMore.

Östersunds seger innebär att de seglar upp på en femte plats och härnäst väntar serieledaren Malmö FF hemma för jämtarna. Sirius möter Jönköping borta.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt