Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 23:56 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/forlust-mot-island-da-blev-sverige-fyra-igen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Förlust mot Island – då blev Sverige fyra igen

Fjärde plats för fjärde året i rad. Avslutningen i Algarve Cup blev inte det kvitto som förbundskapten Pia Sundhage hade hoppats på inför VM-kvalmötet med Nordirland den 5 april.

Sverige förlorade bronsmatchen mot Island med 1–2 i Lagos på onsdagen. Det som för att par dagar sedan var några få minuter från att landa i final i Algarve Cup slutade med en ny fjärdeplats för damlandslaget.

Island, som bara slagit Sverige en gång tidigare på 14 försök, kämpade till sig segern.

– Island visar en fantastisk attityd, ett närkampsspel och ett go som vi inte lyckas klara av, säger Pia Sundhage.

– Att vi förlorar en match är en sak, men på det här sättet. När man verkligen behöver ta i lite extra, som i dagens match, så kan vi mer. Vi har lite att lära av Island. Det ska vi ta vara på, det kommer att behövas i VM-kvalet när det går grus i maskineriet.

Islands båda mål kom i första halvlek. Den sena reduceringen gjordes av Antonia Göransson i 90:e minuten.

Sverige inledde årets Algarve Cup med meriterande 1–0 över USA. Det blev även seger mot Danmark med 2–0 före förlusten i semifinalen mot Japan efter ett sent japanskt segermål på straff.

En förkyld Hedvig Lindahl stod över mot Island och i mål stod i stället Carola Söberg. Pia Sundhage gjorde hela sex byten under matchen.

– Vi gör bytena med hänsyn till belastning helt enkelt. Det ska vi klara av, vi gjorde många byten i de andra matcherna också.

– Vi har många positiva saker vi ska ta med oss från Algarve Cup, men också en del som är riktigt dåligt. Caroline Seger har varit bra i sin roll både defensivt och offensivt, Hedvig Lindahl och Nilla Fischer är världsspelare i de första matcherna. Men när det verkligen gäller, att satsa i straffområdena, så måste vi tro på det vi gör.

På måndag presenteras Sund- hages trupp till VM-kvalet mot Nordirland borta den 5 april.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt