Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 14:09 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/fotboll-banknotaren-blev-proffs-daniel-majstorovic-gor-kometkarriar-i-tyskland/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Fotboll: Bänknötaren blev proffs. Daniel Majstorovic gör kometkarriär i Tyskland

Av Henrik Skiöld

TT

I höstas nötte han bänken i norrettans bottenlag Brommapojkarna. Men Daniel Majstorovic har rest sig. På söndagen debuterade 20-åringen för Fortuna Köln i andra Bundesligan.

- Allt har gått så fort, det går knappt att beskriva, säger Daniel.

Mittenlaget Fortuna Köln mötte tabellfyran Uerdingen i första ligamatchen efter vinterupphållet och med tröja nummer fyra på ryggen sprang Sveriges senaste fotbollsproffs in på Kölner Südstadion. Daniel spelade hela matchen som slutade 2-2 (0-1) och efteråt fick den nye svenske liberon beröm av mannen som såg vad ingen allsvensk tränare upptäckte i fjol: Talangen hos Daniel Majstorovic.

- Jag känner verkligen att jag har hans förtroende, säger Daniel om Bernd Schuster, den gamle storspelaren och Kölns tränare. Han är lugn och sansad och tror mycket på mig.

Hur hamnar en en relativt okänd bänknötare i BP plötsligt i Fortuna Köln och under Bernd Schusters ledning

- Det kan man fråga sig. Andretränaren Dieter Epstein såg mig i en match i somras. Vi mötte Assyriska och det gick väldigt bra. Jag fick ett erbjudande om att komma ned och träna med klubben efter serien.

Inget illa om BP, men Daniel ville bort, han kom inte överens med tränaren Thomas Lyth. Daniel spelade bara 13 matcher under sitt andra A-lagsår i BP.

- Vi hade lite olika åsikter om hur fotboll ska spelas och jag kände att jag behövde komma till en ny miljö. Men ingen allsvensk klubb hörde av sig. Och ingen lär gör det på ett tag. Daniel har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till juni nästa år.

- Jag var här nere och tränade i fyra dagar i början av januari och det gick jättebra. En vecka senare skrev jag på, säger Daniel.

Det enda som grämer honom är att BP inte fick ett öre. Fortuna utnyttjade Bosman-domen.

- Daniel ville gärna att Brommapojkarna skulle få en summa, men Fortuna vägrade, säger Daniels agent Claes Elefalk på IMG. Men jag skulle vilja se det som ett typexempel på hur Bosman-domen kan vara bra för en spelare. Han ratades av BP, och så får han chansen i Tyskland.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt