Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 13:41 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/fotboll-svart-val-for-fjellstrom/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

FOTBOLL SVÅRT VAL FÖR FJELLSTRÖM

Av BERNDT ROSQVIST

Det blir Malmö FF eller AIK som blir ny klubbadress för Djurgårdens mittfältare Jens Fjellström, 26. Jens har fått ett anbud från AIK och besöker under onsdagen Malmö för förhandlingar med MFF.

- Det handlar i nuläget enbart om båda dessa klubbar. Tyska division II-klubben Oldenburg är inte längre aktuell, säger Jens Fjellström.

Det som talar för AIK är att Jens och hans familj är rotad i Stockholm efter fyra säsonger i Djurgården. Dessutom har Jens ett bra civilt arbete vid en arkitektfirma.

För AIK talar även att laget till hösten är kvalificerat för spel i Europacupen för mästarlag. Ett ansikte utåt för spelare med proffsambitioner.

MFF förmånligare

Malmö FF kan förmodligen erbjuda ett förmånligare kontrakt. MFF har nu kontanta medel i klubbkassan efter försäljningarna av Patrik "Bjärred" Andersson till Blackburn och Jean-Paul Vonderburg till Japan.

Mot MFF talar att klubben i dag kanske saknar ett slagkraftigt lag för att konkurrera om tätplatserna i nästa års allsvenska fotboll. Förlusten av "Bjärred" Andersson är tung. Fyrbackslinjen var inte helt lyckad i år, blir inte bättre av att Vonderburg försvinner.

Burwall stannar

Från Skånehåll figurerar även ett rykte om att MFF även vill köpa Ken Burwall från Djurgården. Men det dementeras av Djurgårdens fotbollsordförande, Bo G.T. Peterson.

- Vi har kontrakt med Burwall och har inte hört något från MFF.

Bosse G.T. räknar med fem, kanske sex, nya namn i Djurgården nästa år i försöken att snabbt återta den allsvenska platsen. Till Djurgården återvänder Thomas Johansson och Kenneth Bergqvist efter ett par år i Spårvägen respektive Spånga. Dessutom räknar Djurgården med Vasalunds forward, Nebosja Novakovic.

- Vi ämnar även förstärka A-truppen med två utländska spelare, en forward och en mittfältare. Dessutom har vi ännu inte klart med någon andremålvakt, meddelar Bosse G.T.

På minussidan har Djurgården två tunga namn: Mikael Martinsson som defintivt är klar för IFK Göteborg (Djurgården har redan fått betalt, runt 1,5 miljoner kronor), samt Jens Fjellström.

Dessutom tappar Djurgården från årets trupp Robert Eriksson, lånet från Österåker som går till Spårvägen, Leif Nilsson, klubb ej klar, samt troligtvis målvakten Anders Almgren och mittbacken Ivica Cvitkusic, båda aktuella för Vasalund, samt förmodligen även Peter Skoog.

Från den allsvenska horisonten kan noteras att SM-trean Öster tappar sju spelare från årets A-trupp. De mest meriterade är landslagsmannen Janne Jansson som går till Norrköping, samt Andreas Ravelli, som varvar ned i Hovmantorp. Andra spelare med A-lagsmeriter i år som försvinner är Jesper Hammarlund, Visby/Gute, samt Torbjörn Rampultin, troligtvis Mönsterås.

På plussidan har Öster centrale mittfältaren Dennis Nilsson, Kalmar FF, Mikael Fransson, yttermittfältare från Nybro, samt backen Glenn Ståhl, Värnamo.

- Dessutom plockar vi upp fyra spelare i A-truppen från de egna leden, däribland lovande målvakten Klas Gren, meddelar tränaren Hasse Backe.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt