Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 22:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/guiden-finalkampen-2-7/

SPORT

Guiden, finalkampen 2:7

4.

Matchen nådde inte riktigt upp i samma kvalitet som den första finalen men som helhet var det en het och underhållande match. Peter Nordströms 1–0-mål var viktigt för att höja intensiteten i matchen.

Matchbilden bytte skepnad vid flera tillfällen. Ena stunden var det Färjestad som dominerade, nästa HV 71.

Färjestads veteraner

Jörgen Jönsson och Peter Nordström fortsätter att bära Färjestad på sina axlar. Per Åslund borde som daglig ritual införa att han tar de båda i hand och tackar för att han får göra dem sällskap i kedjan under SM-slutspelet. Den här erfarenheten kommer 22-årige Åslund att ha stor nytta av resten av sitt hockeyliv.

Power play-spelet

Både Färjestad och HV 71 har bra spel i numerärt överläge men i fredagskvällens match stämde det inte riktigt för något av lagen. Visst skapades en del men inte tillräckligt. Vill man tänka positivt kan man vända på det och säga att lagens box play-spel däremot var bra.

Målvaktskampen

Jonas Gustavsson–Stefan Liv 1–1

Jonas kvitterade i målvaktskampen. Han såg något darrig och nervös ut i första perioden men spelade bättre och bättre. Ingen skugga ska dock falla över Stefan Liv. Liv spelade som vanligt riktigt bra. Hans enda tveksamma ingripande kom vid 2–0-målet.

Liraren

Teemu Laine, HV 71

Snabb på skridskorna och med en förmåga att ta sig fram i även i de mest stängda lägen skapar Laine målchanser ur tomma intet, bland annat en puck i stolpen. Men visst borde finländaren ha gjort något mål.

Malin Fransson