Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-23 08:35 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/han-gjorde-en-film-om-flytten-fran-soderstadion/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Han gjorde en film om flytten från Söderstadion

Fyra frågor till dokumentärfilmaren Andreas Bjunér vars film ”Vi är bäst ändå” visas på fotbollsfilmfestivalerna i Berlin och Barcelona.

1 Vad handlar filmen om?

– Den handlar om separationen från Söderstadion genom två Hammarbysupportrars ögon. Jag följer dem den sista tiden på Söderstadion och den för dem ganska tuffa flytten till den nya multieventarenan. Övergången har gått bättre än man kunnat tro. Men det var jobbigt då.

2 Är du själv Hammarbysupporter?

– Ja, jag såg min första match 1988, tror jag, mot Brage. Då var jag tio år. Det var för att jag själv funderade kring frågan om flytten som jag började göra filmen.

3 Varför heter filmen ”Vi är bäst ändå”?

– Dels är det en del av en gammal Bajenramsa och dels är det en flirt med förgångna tider, att man kanske tog saker och ting lite mer med en klackspark förr, och sedan gick det så dåligt för Hammarby på Söderstadion just den här perioden. Så hur mörkt det än såg ut måste jag försöka vara positiv.

4 Vad önskar du dig mest just nu?

– En stabilare värld och att Hammarby går bra i allsvenskan så klart.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt