Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 08:28 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/hattrick-av-ragvald-over-8000-hyllade-olympias-nye-kelgris/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Hattrick av Ragvald. Över 8000 hyllade Olympias nye kelgris

HELSINGBORG.

Dagens namn i poplaget Helsingborgs IF: Mikael Ragvald, Olympiagunstligen och ytterveteranen som blev tremålsskytt då Brage 4-1-besegrades inför 8 238 åskådare.

- Jag har ett härligt flyt just nu, konstaterade Ragvald efter matchen. Det blir mål på praktiskt taget varje framstöt jag gör.

Ragvald har nu gjort mål i tre HIF-matcher i följd och toppar den interna målligan med fem fullträffar.

Ragvald har i många år varit den trogna HIF-publikens stora gunstling med sitt oberäkneliga och okomplicerade spel. Och på söndagen trivdes åskådarna då cirkus Ragvald satte i gång i den andra halvleken.

"Vinka Ragge, vinka Ragge" skallade runt Olympia så det stod härliga till i den andra halvleken.

Ragvald är annars en av de mera anonyma spelarna i HIF, men han har fått en kanonstart i allsvenskan.

Annars var det många som trodde att han var slut redan i fjol, då han till och med var nere i Malaysia och provspelade för ett proffskontrakt. Men det hela rann ut i sanden - det är HIF-fansens i dag tacksamma för.

Brage blev en munsbit för HIF och redan efter tjugo minuters spel borde matchen varit avgjord. 1-0 i det läget var alldeles för lite - minst tre klara målchanser hade missats.

Men så hade Brage också oerhört stora försvarsproblem och HIF kom i det ena fina skottläget efter det andra.

Skåningarna skall inte dra allt för stora växlar på den här triumfen. Masarna utan Göran Arnberg var oerhört tungt och får stora svårigheter i den allsvenska tabellbotten.

Vad HIF går för ges besked om på söndag då serieledarna Öster gästas på Värendsvallen.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt