Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-13 20:04 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/helsingborg-tappar-spelare-och-far-nya/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Helsingborg tappar spelare - och får nya

FOTBOLL. Kenneth Storvik bestämde sig för norska Rosenborg. Det kan bli fler spelare som lämnar Helsingborgs IF. Köpenhamn och Bari har visat intresse för Mattias Jonsson. Och skyttekungen Arild Stavrum lämnar antagligen också Skåneklubben.

Guldkandidaten HIF är därför redan nu ute efter förstärkningar till nästa säsong. Högst upp på önskelistan står två spelare från norska Tromsö - mittfältaren Björn Johansen och anfallaren Tryggvi Gudmundsson.

- Jag har fått signaler om att HIF är intresserat och det känns oerhört smickrande. HIF tillhör de bästa klubbarna i Norden och har förutsättningar att satsa stort i Europa, säger Johansen till Helsingborgs Dagblad.

Björn Johansen har skjutit sex mål i Tippeligan i år och beskrivs som teknisk och passningssäker. En perfekt ersättare till Storvik.

Islänningen Gudmundsson är en målfarlig anfallare. 25-åringen kan tänkas ersätta Stavrum eller Jonsson.

Helsingborg tittar också i Sverige efter förstärkningar. Johan Wallinder från Örebro är redan på ingång. Och i går testades Niklas Sandberg (Sirius) och Fredrik Lundqvist (Lira Luleå) i en reservlagsmatch.

DN

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt