Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 01:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/italiensk-press-sagar-donadoni-2/

SPORT

Italiensk press sågar Donadoni

De regerande världsmästarna är ute ur EM – och kritiken mot den italienske förbundskaptenen Roberto Donadoni lät inte vänta på sig. ” Roberto Donadonis regim borde slutat efter Cesc Fàbregas straff i går” , skriver La Gazzetta dello Sport.
TT Text

Direkt efter Italiens kvartsfinalförlust mot Spanien, då spanjorerna – med målvakt Iker Casillas i spetsen – slog ut Roberto Donadonis mannar på straffar, meddelade det italienska fotbollsförbundet att man ska se över förbundskaptenens framtid.

– Vi kommer att utvärdera mästerskapet och bestämma vad som händer, sade förbundets ordförande Giancarlo Abete och meddelade att besked bör komma inom de närmaste veckorna.

Italienska medier var inte sena att hänga på.

Dagen efter uttåget ur Wien skriker tidningsrubrikerna ut sin kritik mot Roberto Donadoni. Precis innan EM började skrev Donadoni på ett nytt tvåårskontrakt men kontraktet kan alltså komma att brytas.

”Det var slutet på en era för ett landslag som påminner mycket om sin förbundskapten. På det stora hela värdig och ärlig, men alltför anspråkslös i ambitioner och kvaliteter” , skriver La Gazzetta dello Sport och Corriere della Sera fyller i:”

Italien är inte sig själv längre” .

Och vem man vill se i stället för Donadoni sticker Corriere della Sera inte under stol med.

”Donadoni är ute. Leve VM-segrarcoachen” , skriver man och spekulerar i Marcello Lippis återtåg.( Donadoni själv har inga planer på att lämna in sin avskedsansökan och har tröttnat på snacket om att hans företrädare skulle vara rätt man att leda laget in i framtiden.

– Allvarligt talat, ni har skrivit om hans återkomst i två veckor. Men sedan jag kom hit har jag bestämt mig för att inte läsa några artiklar, varken positiva eller negativa, säger Donadoni vid en presskonferens i Wien.

Att fotbollsförbundet meddelat att man ska se över Donadonis framtid verkar i dagsläget inte bekymra förbundskaptenen.

– Vi förlorade en match på straffar. Det känns inte rimligt att prata om huruvida jag förtjänar att fortsätta eller inte. Den tanken har inte ens funnits i min hjärna.

– Med respekt för dem som bestämmer tänker jag inte försöka påverka dem. Mina meriter talar för sig själva.

TT-REUTERS

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt