Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 14:41 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/jonas-thern-far-bra-kritik/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Jonas Thern får bra kritik

Jonas Thern lämnade Neapel i besvikelse över insatsen i ligadebuten mot Brescia i söndags. Men på måndagen fick han tröst inför VM-kvalet i fotboll mot Finland. Experterna i Italien var mestadels positiva över Therns insats. Napolis 0-0 mot nykomlingen Brescia var inte mycket att hurra för - men de annars så otåliga italienska fotbollsjournalisterna ger tid åt Thern.

Mest positiv är den största av de tre dagliga sporttidningarna, "Gazzetta dello Sport". Thern får tillsammans med backen Massimo Tarantino högst betyg i laget. "Thern var en stor auktoritet, speciellt i första halvlek. En klippa på mittfältet".

Brasilianske forwarden Careca får sämst betyg i alla tidningar och skulden för att Napoli inte vann. Careca missade i massor, bla en straff i första halvlek. Tuttosport har rubriken "Careca förstör allt". Tidningen skriver om Thern: "Svensken var en ljusglimt, han försökte spränga igenom motståndarnas bunker, men hade ingen tur och var för ensam". Även "Corriere dello Sport" är inne på att den svenske landslagskaptenen var för ensam, medan Napoli-tidningen "Il Mattino" är mest kritisk och drar hela laget över en kam under rubriken "Svag insats av Napoli". "Thern var bara en av många som kom fel in i matchen" skriver tidningen.

(TT)

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt