Kista förlorar - men 2003 måste det vara stopp - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Kista förlorar - men 2003 måste det vara stopp

FÖRRA SÄSONGEN KOM Kista HC sist i division 2 efter att ha förlorat samtliga matcher, de flesta tvåsiffrigt. Även denna säsong ser man ut att gå mot en jumboplacering och nedflyttning. Efter tre omgångar i division 3A har laget noll poäng och verkar vara parkerade på sistaplatsen. Förklaringen är en omfattande spelarflykt.

- Inför den här säsongen tappade vi alla spelare utom tre. Vårt problem är att vi inte har några spelare som har spelat på hög nivå, det har i stort sett alla de andra lagen i serien. Det gör stor skillnad, säger tränaren Dragan Miljkovic.

Kista har inget A-juniorlag, och målsättningen för A-laget är att hänga kvar i en "tre-perioders-serie", det vill säga division tre eller högre, tills dess att B-juniorerna växer in i A-laget. Därmed har Kista råd att åka ur denna säsong, men måste sedan hänga kvar.

- Vi hoppas kunna lyfta in 7-8 B-juniorer nästa säsong, säger Dragan Miljkovic, som trots allt verkar hoppfull om framtiden.

I matchen mot Rimbo hängde Kista med i en period. Rimbo tog ledningen med både 1-0 och 2-0, och hade nästan allt spel. Kistas Mattias Högström reducerade dock till 1-2 i slutet av perioden, genom att göra en backhandlyftning förbi en bortfintad målvakt. I början av den andra perioden gjorde Rimbo snabbt 3-1 och 4-1, och därefter kändes matchen avgjord. Efter 1-5 bytte Kista målvakt, men ingen av målvakterna fick ett tillräckligt stöd av sina utespelare.

Martin Grimlund

Laguppställning Kista:

Tim Zherder, Mattias Palmqvist, Christian Hampf, Mattias Högström, Chris Edlund, Bo Carlander, Niklas Blomberg, Dennis Dahl, Fredrik Öller, Matthias Rupli, Jim Barthelson, Tim Jäderberg, Markus Fehrling, Stefan Telhammar och Raymond Össbo.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.