Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 23:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/lagerback-berommer-u21-laget-3/

SPORT

Lagerbäck berömmer U21-laget

MALMÖ. Den svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck var imponerad av det svenska U21-landslagets insats under EM. Till Uefa.com säger Lagerbäck att laget visade karaktär.

– England backade hem och gav dem möjligheten att komma tillbaka i den andra halvlek, men de var inte första gången Sverige kom tillbaka från ett underläge. Det skapade fler chanser än bara målen, och förtjänade att vinna mot England, säger Lagerbäck.

På frågan hur det känns att se att det finns så många talanger i svensk fotboll svarar Lagerbäck:

– Visst, senaste åren har vi inte haft så många U21-spelare som lyckats gå hela vägen, till A-landslaget, så det här känns bra, ur mitt perspektiv. Det är nio eller tio spelare i U21-truppen som redan prövats i A-landslaget, så det vi sett här kan bara vara bra för svensk fotboll.

Lagerbäck konstaterar också att spelare som Marcus Berg och Rasmus Elm redan tagit steget upp på seniornivå, men att det finns fler från U21-truppen som kan komma i fråga till hösten.

Lagerbäck säger att Berg är ett stort framtidshopp, han ser i honom en spelare med de egenskaper Henrik Larsson har, som kan öppna för andra, samtidigt som han är en fruktad målskytt.

Och vad gäller Rasmus Elm så förstår man varför Kalmarspelaren blivit lite av Lagerbäcks favorit när han säger:

– Rasmus Elm är kanske den största talang vi fått fram de senaste tio åren, sedan killar som Fredrik Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic slog igenom. Rasmus är en utmärkt tvåvägsspelare, han är väldigt klok, trots han fortfarande är ung, han värderar alltid situationer rätt.

U21-EM har varit ett lyft för svensk fotboll, anser Lagerbäck. Det var bara första halvlek mot England som inte var bra, konstaterar han.ANDERS LUNDQVIST