Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 15:08 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/morgan-sankte-slakten/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Morgan sänkte släkten

Av CONNY THELENIUS

Släkten är värst - som vanligt.

Morgan Samuelsson heter AIK-hjälten som sköt upp laget till elitserien. Han gjorde målet (3-0) som värderas till fem miljoner kronor. Samtidigt sänkte han Boden - hans moderklubb.

- Att det var Boden vi spelade mot var fullständigt ointressant för mig. Det var bara AIK som gällde. Hjärtat vann idag, säger den 26-årige norrlänningen direkt efter det kaotiska firandet ute på Globens is.

Det hade gått fem minuter av andra perioden när "Mogge", som hans nya vänner i huvudstaden kallar honom, fick chansen att bli den store kvalhjälten och göra det tredje mål som behövdes för att AIK skulle gå till elitserien.

Det kom en överraskande puck via en motståndarens ben strax innanför blå linjen - plötsligt hade Morgan fritt fram.

Mellan benen

- Pucken hade sådan snurr att jag inte vågade röra den först, jag väntade tills jag sköt eftersom jag var rädd att tappa kontrollen över den, lyckas han förklara mitt i kaoset.

- Men jag siktade mellan benen, så mycket hann jag i alla fall tänka, tillägger han.

Pucken gick via målvaktens benskydd i mål. Det var hans livs fullträff trots att han inte fattade det just då. Det är målet som gör att AIK tillhör ishockeyns societet igen.

Men det var nära att allt sprack i slutminuterna då Boden fick straff.

- Jag vågade inte titta när "Sasse" sköt straffen. Jag tittade ner i marken, erkänner Morgan Samuelsson.

Han gör sin andra säsongen i AIK och har stor del i framgången. Han är lagets skyttekung i säsongens slutskede, i play off och kvalserien.

Strax innan har förlorarna gått förbi. Den store syndaren, straffläggaren Ulf "Sasse" Sandström, säger inte ett ord. Någon slår sönder klubban mot en papperskorg.

Brorsan i Boden

Boden hade hoppats få tillbaka Morgan Samuelsson om det blivit elitserien. Men allt detta hävdar "Mogge" är oväsentligt i denna stund. Han är svettig och lycklig. Det verkar som om hans hjärta numera tillhör AIK och inte hemstaden Boden.

I motståndarlaget finns hans bror Mats Samuelsson, men han är också tyst denna afton. Det dröjer nog innan han orkar gratulera brorsan till just det här målet . . .

För Boden var det en oerhört bitter förlust. Hela Norrbotten hade sett fram mot derbyn i högsta serien. Boden skulle äntligen ta upp kampen mot storebror Luleå.

Nu slogs drömmarna i kras. Och den som slog in spiken i kistan var den förlorade sonen Morgan Samuelsson.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt