Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Norge och Italien fick VM -97

SKIDOR: Lillehammer arrangerar, som bekant, vinter-OS om knappt två år. Och på fredagen blev det klart med ett nytt stort vintersportmästerskap på norsk snö, när Trondheim tilldelades skid-VM 1997.

Trondheim vann en omröstning vid internationella skidförbundets kongress i Budapest med 58 röster, före Ramsau i Österrike som fick 43 röster och Harrachov i Tjeckoslovakien som bara fick tre röster.

Vid samma kongress utkämpades en hård strid om att få arrangera alpina VM 1997 och kampen var hård mellan stora alpina metropoler som italienska Sestriere, tyska Garmisch-Partenkirchen, schweiziska Laax och franska Chamonix.

Omröstningen vanns av Sestriere - som i sista stund kallat ned olympiasegraren Alberto Tomba och Fiat-chefen som draghjälp i kampen om rösterna.

(TT-NTB, Budapest)

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.