Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 23:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/nu-vill-jag-bara-hem-och-bryta-ihop/

SPORT

”Nu vill jag bara hem och bryta ihop”

GÖTEBORG.Örgrytes sportchef Dick Last hade missat att söka arbetstillstånd för nye målvakten Nathan Coe. 20-årige ersättaren David Stenman släppte in de fem första skotten i sin allsvenska debut.

Efter fem minuter spelade David Stenman fram Gais till 1–0. Istället för att släppa den lösa frisparken till inspark ville han hålla bollen i spel. Medan han tittade upp studsade bollen upp på hans knä. Det blev en perfekt framspelning till Pär Ericsson framför ett tomt mål.

– Det började ju sådär… Och sedan fortsatte det med samma skit, sa David Stenman.

Han släppte in fem bollar utan att göra en enda räddning. På tre av Gais mål hade han kunnat göra betydligt bättre insatser.

– Nu vill jag helst bara hem och bryta ihop, sa Stenman.

Örgrytes comeback i allsvenskan börjar med en målvaktsmardröm:

En (Peter Abrahamsson) är långtidsskadad. Den andra (Nathan Coe) har inget arbetstillstånd. Den tredje (David Stenman) gjorde en allsvensk debut alla öisare vill glömma.

På lördagseftermiddagen insåg ÖIS:s sportchef Dick Last att han borde ha sökt arbetstillstånd för den nyköpte australiske målvakten Nathan Coe.

– Vi lånar en spelare från Danmark som har spelat i Europa i sju år. Jag kollade tidigare med försäkringsbolaget (som sköter spelarlicenser) och kom fram till att han räknas som europé, sa Dick Last. I går slog det oss att vi kanske också skulle kolla om det behövdes arbetstillstånd. Det gjorde det.

– Jag hoppas att det blir klart till nästa match i alla fall, sa Öis tränare Janne Carlsson.

JAKOB LUNDBERG

sporten@dn.se 08-738 10 20