Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 23:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/nurmos-och-kontio-svarar-for-spikarna/

SPORT

Nurmos och Kontio svarar för spikarna

Eskilstuna är centralort för travet denna vecka med ordinarie V75 under lördagen och en extra omgång på söndag. Då med anledning av finalerna i Breeders Crown. Duon

Timo Nurmos/Jorma Kontio sitter med nycklarna till sju rätt på lördagen. Jag singelstreckar två av deras hästar. Romeo Lavec och Seabiscuit startar med strålande förutsättningar. I båda fallen bombar Kontio mot ledningen och det är svårt att tro att någon konkurrent offrar sina egna chanser för att försvara ledningen. Att hänga med i rygg på favoriterna är gott nog.

Per Lennartsson är regerande champion på banan och han leder också kuskligan i år, med rejäl marginal till just Kontio.

Lennartsson kan vinna guldloppet med Alvena Pele. Bra spår och kort distans passar, men hästen är inte helt att lita på och jag väljer att gardera.

De två första avdelningarna är svårlösta. Kontio kan faktiskt inleda med hemmahästen Reina La Caballo som han gästkör åt Lars-Åke Söderholm. Det är ett formtoppad ekipage.

I sista avdelningen var det svårt att välja mellan Prey Frontline och Open Mind Bi som förstastreck. På stora systemet kompletterar jag med Rite On Win och Jullex Dante. De kommer att få fina resor med tanke på att de startar från de bästa utgångslägena.

Spelstopp ca 14.30.