Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 15:20 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/ny-forlust-mot-norge/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Ny förlust mot Norge

Från TT

QUARTEIRA. Sveriges damlandslag i fotboll tvingades för andra landskampen i följd mot Norge att notera ett nytt svidande nederlag på 0-4 (0-2). Det kostade titelförsvararna av Algarve cup den ståtliga bucklan.

Men i finalen i Algarve cup på söndagen var utspelningen inte lika total som i Hamar för två månader sedan. En stund i början av andra halvlek hängde en svensk reducering i luften, särskilt efter Pia Sundhages nick nära mål alldeles i inledningen.

När världsmästarna måste undvara sitt ess, Japan-proffset Linda Medalen som låg kvar magsjuk på hotellet, steg Marianne Pettersen och Ann Kristin Aarönes fram och delade på målskörden.

Bakom de flesta farligheterna fanns världens bästa mittfältare, Hege Riise, som lyfte fram bollen till Mariannes 2-0.

Världens mesta landslagsspelare, Heidi Störe (141), spelade fram Brit Sandaune som direkt förlängde passningen till Ann Kristin som kom störtande på i mitten och sköt 1-0 förbi Ulrika Karlsson.

Efter ett triangelspel mellan Heidi, Hege och Marianne klackade den senare in 3-0 i 76:e minuten. Ann Kristin avslutade målskörden med ett egen genombrott.

- Vid de två sista målen gav vi upp bollen för lätt. Själva spelade vi för lösa bollar på varandra och fick möta norskorna i för många närkamper, konstaterade förbundskapten Bengt Simonson.

- De norska spelarna är inte så beroende av precision i sitt spel som vi. Deras backlinje är lika betydelsefull som den är en svaghet om den får press på sig.

- Det jag inte kan smälta är att våra spelare blir så små bredvid de norska, säger Bengt Simonson.

Anna Pohjanen, Anna Anderson och Ulrika Kalte försökte störa Gro Espeseth & Co och Ulrika hade andra halvleks näst bästa öppna chans.

Kristin Bengtsson var dock en rese mest hela matchen. Hon vågade utmana världsmästarinnorna med långa vägvinnande dribblingar.

"Kicki" spelade framför Cecilia Sandell i mitten, som hittills varit ett utropstecken, men som nu sviktade.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt