Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/parasporters-vm-stalls-in-i-mexiko/

SPORT

Parasporters VM ställs in i Mexiko

TT Text

VM i simning och tyngdlyftning, som skulle ha gått i Mexiko med start den 30 september, ställs in på grund av den omfattande jordbävningen.

”Jag vet att det är en besvikelse för alla idrottare som skulle vara med, men det är helt enkelt det rätta att göra just nu”, säger Andrew Parsons, ordförande i Internationella paralympicskommittén i ett uttalande.

”Vår prioritet är nu att se till att de landslag som redan åkt till Mexiko för att förbereda sig kan lämna landet på ett säkert sätt. Därefter ska vi se över om vi kan organisera tävlingarna i Mexico City vid en annan tidpunkt eller hitta alternativa tävlingsorter.”

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt