Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/sarfo-valjer-ghana-framfor-sverige/

SPORT

Sarfo väljer Ghana framför Sverige

TT Text

Malmö FF:s mittfältare Kingsley Sarfo är uttagen i Ghanas trupp till den kommande VM-kvalmatchen i fotboll mot Uganda. Därmed väljer han bort möjligheten att spela för Sverige, skriver Aftonbladet.

– Jag tog beslutet för två dagar sedan, säger 22-åringen.

Sarfo var aktuell för den svenska truppen till U21-EM i somras men hans ansökan om medborgarskap hann trots påstötningar från Svenska fotbollförbundet inte behandlas färdigt.

Han har fört en diskussion om att spela för Sverige.

– Jag har varit i kontakt med dem, och pratat en del. Det finns ingen speciell anledning till att jag inte väljer Sverige, säger Sarfo.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt