Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-15 03:08 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/soderbergs-tio-varvningar/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Söderbergs tio värvningar

Av Jens Littorin

Stefan Söderberg har som värvningsansvarig för AIK tagit tio anfallare utifrån till klubben. Här är deras facit och Söderbergs kommentar:

Bo Andersson, från Väsby 1990, 40 matcher-8 mål.

- En notorisk målskytt, som dock mest var inhoppare andra året. Han lyckades bättre i Djurgården eftersom hans hjärta klappar för den klubben.

Per Harrysson, Mjällby 1990, 32-8.

- Precis som i fallet med Bosse Andersson är det inte "min" värvning eftersom jag då just kommit till AIK. Harrysson saknade det rätta tempot för att spela allsvenskt.

Pascal Simpson, Brommapojkarna 1991, 160-48.

- Jag såg honom på Stadshagen när vi mötte BP och ropade: "Honom ska vi ha". Han gjorde mycket gott för AIK, men jag tror inte att han nådde sin optimala kapacitet.

Hans Eskilsson, Sporting Lissabon 1991, 12-1.

- Vi fick möjlighet att ta Hasse från Portugal gratis, men han stack ju igen efter två månader så det är svårt att uttala sig om hur han lyckades.

Dick Lidman, GIF Sundsvall 1992, 120-47.

- Jag såg honom redan i Italien 1989, men det dröjde tre år innan vi fick honom. Aningen temposvag, men han kompenserade det med andra kvalitéer. Bra målgörare, bra huvudspelare, bra bollmottagare.

Robert Johansson, Vasalund 1995, 11-3.

- Tråkigt, tråkigt. Robert kunde ha blivit en riktigt giftig forward, men tvingades sluta redan efter en säsong på grund av en ryggskada.

Cesar Pacha, Spårvägen 1996, 33-6.

- Jag tyckte att han hade en hög potential, men tyvärr var han skadad för ofta för att få kontinuitet i sitt spel.

Nebojsa Novakovic, Djurgården 1996, 48-12.

- En bra affär eftersom vi kunde lösa honom billigt. En spelare som är stark på sista tredjedelen av planen och som jag tycker har gjort årets vackraste mål.

Marino Rahmberg, Degerfors 1998, 20-3.

- Har visat att han har en oerhörd kapacitet, men kanske blev det för mycket fotboll härom året. Har haft lite jobbigt att smälta in i miljön, men han kommer igen.

Daniel Hoch, Brommapojkarna 1998, 1-0.

- En värvning jag inte hade så mycket del i. Han kom från BP:s ungdomsverksamhet och flyttades upp i vår A-trupp i somras. Lovande.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt