Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/solberg-undersoks-for-fler-skador/

SPORT

Solberg undersöks för fler skador

TT Text

Söndagen blev en dag att fira för Johan Kristoffersson som vann VM-titeln i rallycross. Men det gick sämre för Petter Solberg. Kristofferssons norske stallkamrat kraschade på banan i Riga och fördes till sjukhus med ett nyckelbensbrott.

Solberg fick stanna på sjukhuset över natten och undersöks nu för flera skador, uppger VG.

– Petter har jätteont. Han skriker av smärta när han blir förflyttad. Han klagar också på mage- och ryggsmärtor, säger hustrun Pernilla Solberg till VG.

Solberg var inblandad i en krasch i första kurvan i semifinalen av VM-deltävlingen och fick föras till sjukhus i ambulans direkt från banan.

– Vi befarade en allvarlig ryggskada, men Petter hade tur i oturen, säger Solbergs presskontakt Per-Espen Løchen några timmar efter olyckan.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt