Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/stcc-masterskapet-nara-for-dahlgren/

SPORT

STCC-mästerskapet nära för Dahlgren

TT Text

På femte varvet i dagens andra STCC-lopp tog det slut för Fredrik Ekblom. Efter en incident med Daniel Haglöf hamnade totaltvåan i sandfållan och möjligheten att ta hem mästerskapet försvann i fjärran. Totalledaren Robert Dahlgren kunde räkna hem 25 nya poäng medan Ekblom blev helt utan.

Totalt leder nu Dahlgren med 62 poäng och kan avgöra mästerskapet redan i tredje loppet där han startar i poleposition. Trots att det är en deltävling med tre lopp kvar.

– Det känns superbra. Bilen är på topp, säger Robert Dahlgren efter segern.

Många blickar riktas mot stallkamraten Daniel Haglöf som släppte fram Dahlgren i starten och som efteråt bestraffades med 30 sekunders tillägg efter det att han knuffat Ekblom av banan.

Inför dagens lopp kallade Fredrik Ekblom Daniel Haglöf för Dahlgrens bodyguard.

– Det kändes inte så i bilen, men när jag ser reprisen på monitorn är det rätt bestraffning. Och Robban fick en bättre start än jag och när teamkompisen kommer på insidan, vad gör man? säger Haglöf.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt