Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/stenson-fortsatt-pa-gransen-till-final/

SPORT

Stenson fortsatt på gränsen till final

TT Text

Henrik Stenson plockade 21 placeringar efter att ha spelat fin golf under andra rundan i PGA-tävlingen i Lake Forest i USA. Men den golfen nådde han inte riktigt upp till på den tredje rundan. Stenson gick runt på två under par efter att ha gjort sex birdies, men gjorde också två bogeys och en dubbelbogey. Det betyder att han just nu är sex under par i tävlingen och en bra bit från ledaren Marc Leishman på minus 17.

Och det krävs nog en bländande sista runda för att 41-åringen ska nå finaltävlingen i Fedex Cup. För Stenson balanserar verkligen på en slak Fedex Cup-lina. Inför den tredje rundan låg han precis utanför topp 30, på en 31:a plats, vilket inte skulle ha räckt för en plats i finaltävlingen i Atlanta nästa vecka. Topp 30 krävs det att vara för att få spela.

Alla har inte spelat klart än i Lake Forest och Stenson ligger just nu på rätt sida gränsen på 30:e plats.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt