Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/sverige-stalls-mot-ukraina-i-dc/

SPORT

Sverige ställs mot Ukraina i DC

TT Text

Sverige är tillbaka i näst högsta divisionen, division 1, i Davis Cup och i återkomsten väntar Ukraina på bortaplan den 2-4 februari nästa år.

Hemmanationen har två spelare som är topp 100 i världen, Alexandr Dolgopolov (52:a plats) och Sergij Stachovskij (99). Sverigeettan Elias Ymer är rankad 200 i världen.

Senast nationerna möttes var 2014 då Ukraina vann med 4–1 i Malmö.

Sverige säkrade sitt avancemang den gångna helgen efter seger mot Litauen i Båstad.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt