Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-19 18:24 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/sverige-utspelat/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Sverige utspelat

Parchal, Portugal. Först utklassade av Tyskland. Två dagar senare överkörda av USA, förlust 0–4. Algarve Cup slutade med en fjärdeplats och en rad frågetecken för Thomas Dennerbys landslag.

Turneringen som började så bra slutade på helt motsatt sätt. Sverige lämnade Portugal med två raka förluster och 0–8 i målskillnad. Och precis som i gruppfinalen mot Tyskland fanns inte speciellt mycket positivt att ta med sig från placeringsmatchen mot USA. Förbundskapten Thomas Dennerby hittade en – oväntad sak:

– Nu dämpas förväntningarna på oss i OS. Många ser oss som ett stort guldhopp men man förstår inte hur tufft det är och man måste spela på topp.

Första målet kom redan efter fyra minuters spel genom anfallaren Alex Morgan efter slarvigt svenskt försvarsspel.

Morgan fick göra 2–0 i 33:e när målvakten Hedvig Lindahl släppte förbi ett skott ur väldigt snäv vinkel. När sedan Abby Wambach helt omarkerad kunde nicka in 3–0 på frispark i 36:e var matchen i princip över. Och Morgan gjorde även 4–0.

– Totalt sett tycker jag synd om laget. Vi är inte överkörda men de två första målen är ju individuella misstag, säger Dennerby.

Med Sara Larsson skadad och Stina Segerström tillbaka från långtidsskada har inte alls tryggheten funnits i försvaret. Framför allt på fasta situationer har det varit virrigt.

Målvakten Hedvig Lindahl är ifrågasatt. Och återigen blev Lotta Schelin väldigt ensam i anfallet.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt