Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 09:17 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/sverige-vann-algarve-cup/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Sverige vann Algarve Cup

FOTBOLL. Det svenska damlandslaget har inlett laddningen inför sommarens EM-slutspel på bästa sätt. På lördagskvällen vann Sverige Algarve Cup i Portugal efter finalseger mot Danmark med klara 3-0 (2-0). Det var Sveriges första triumf i den årliga turneringen sedan 1995. Förutom Sverige deltog ledande nationer som Norge (olympiska mästare i Sydney), USA (regerande världsmästare) och Kina (VM-tvåa).

Hetast i såväl finalen som i hela turneringen var Hanna Ljungberg. 2-0 i 37:e minuten var hennes sjätte mål i turneringen. Därmed vann hon skytteligan och utsågs dessutom till turneringens bäste spelare.

- Det ser onekligen bra ut inför EM-slutspelet, säger förbundskapten Marika Domanski-Lyfors. Vi har gjort en mycket bra turnering. I finalen hade vi kontroll på hela matchen, jobbade sönder Danmark. Samtidigt som vi presterade ett varierat anfallsspel, såväl i djupled som på kanterna.

Sverige tog ledningen redan i den tolfte minuten genom yttermittfältaren Linda Fagerström. Och avgörande 3-0 kom en kvart före slutet. Målskytt var Malin Moström.

Anders Lundqvist

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt