Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-24 18:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/ung-tyska-skrallde-gotschl-knappade-in/

SPORT

Ung tyska skrällde - Götschl knappade in

TT Text

ALPINT. Renate Götschl kom trea i fredagens störtlopp, fick 60 poäng och knappade in på Anja Pärson i världscupen. Österrikiskan är nu bara 45 poäng efter Pärson, som på grund av influensa under träningsdagarna inte får starta i fredagens och lördagens störtlopp.

I det svåra tävlingshanget lyckades tyska 19-åringen Maria Riesch bäst. Hon vann med 46 hundradelars marginal till italienskan Isolde Kostner. Det var Riesch första seger i världscupen.

Amerikanskan Kirsten Clark kraschade våldsamt under loppet. Hon landade efter ett hopp med benen i spagat och for in i säkerhetsnätet. I fallet skadade hon flera ledband i vänstra knät samt bröt högra armen.

Det är störtlopp även på lördagen i Haus och super-G på söndag.

TT-REUTERS, HAUS IM ENNSTAL

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt