Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-19 03:26 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/varldens-samsta-i-bottenmatch/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Världens sämsta i bottenmatch

FOTBOLL. Inte bara världens bästa landslag ska koras på söndag - utan även det sämsta. Några timmar innan giganterna Brasilien och Tyskland gör upp om VM-titeln i Japan kommer en prestigefylld match att spelas i Bhutans huvudstad Thimpu. Då möts Bhutan och Montserrat, världens två sämsta landslag, 202:a respektive 203:a på Fifas världsrankning, i vad som kallas "den andra finalen".

- Det blir en tuff utmaning för oss, säger Bhutanspelaren Dinesh Chettri, som i alla fall lärt sig förhandssnacka som en riktig världsspelare.

Bhutan är ett litet kungadöme i Himalaya, Montserrat är en brittisk kronkoloni i Små Antillerna, Västindien. Fotboll växer i popularitet i de två putteländerna men har ännu en bit kvar till de populäraste sporterna bågskytte (Bhutan) och cricket (Montserrat).

Bhutan har faktiskt gjort sig känt i fotbollssammanhang tidigare. Det var där den prisbelönta filmen Fotboll för Buddha spelades in.

Claes Sjödin

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt