Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 02:19 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/visst-skulle-vi-haft-en-straff/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

"Visst skulle vi haft en straff"

Av Berndt Rosqvist

LONDON. - Det känns som jag blivit påkörd av en bil. Med lite tur hade vi kunnat haft fyra poäng i mötena med Barcelona och Arsenal. Nu står vi utan poäng efter två förluster på övertid.

AIK-tränaren Stuart Baxter var lugn men oerhört besviken efter 1-3 (0-1) mot Arsenal på Wembley. Avstängde Baxter fick följa matchen från hedersläktaren. Men hans direktiv till spelarna kom ändå fram i halvtid.

- Vi var illa ute i den första halvleken då Mattias Asper räddade oss flera gånger. Arsenals ledningsmål (Fredrik Ljungberg) var då välförtjänt. Vi var för stressade och inte tillräckligt aggressiva i våra egna attacker.

- Men jag tycker att vi gjorde en mycket bra andra halvlek. Kvitteringsmålet var elegant, Krister Nordins avslutning superb. Visst skulle vi dessutom haft en straff när Nigel Winterburn räddade "Tjernas" (Daniel Tjernström) skott med armen. 2-1 till oss hade Arsenal knappast vänt eftersom laget var frustrerat efter vår kvittering, menar Stuart Baxter.

AIK-tränaren tror att hans spelare var något nervösa i slutskedet.

- Precis som mot Barcelona verkade vi tappa koncentrationen för ett ögonblick. På så sätt var Arsenals 2-1-mål onödigt. Att det sedan blev 3-1 på en kontring berodde på ett misstag från en av våra spelare.

Stuart Baxter står nu inför en ny svår uppgift. Det gäller att få laget på mentalt bra humör igen. Redan på lördag väntar en bortamatch mot Kalmar i allsvenskan.

- Allsvenskan är viktigast för oss. Den leder ut i Europa. AIK har nu i två matcher visat att vi kan skaka storklubbarna. Trots att det känns bittert har vi säkert tagit lärdom av mötena med Barcelona och Arsenal. Det fanns knappast något på Wembley som inte upptäckte att även vi är ett bra lag, fastslår Baxter.

Han får medhåll av sin gamle vän, Arsenalmanagern Arsene Wenger.

- Jag visste på förhand att AIK var bra. De gjorde oss frustrerade med sitt kvitteringsmål. Baxter kan vara stolt över sitt lag, sa Wenger.

© berndt.rosqvist@dn.se

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt