Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 04:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/sport/wilander-och-borg-imponerar/

SPORT

Wilander och Borg imponerar

Av Björn Gyllenberg

PUNTA DEL ESTE. Brasilien blev en munsbit för Sverige i veteranernas Davis Cup. De gamla världsettorna Mats Wilander och Björn Borg gav inte Luiz Mattar respektive Cassio Motta en chans.

Wilander var den som imponerade mest när han på 58 minuter spelade bort Mattar med 6-2, 6-4 inför cirka 2 500 betalande på en uppbyggd arena som tar 3 500. Björn dundrade in ett serveess och spikade 7-5, 6-4 mot Cassio Motta. Klockan var då nära ett på natten och omkring 1 500 tappra åskådare satt kvar runt banan.

Efter matchen gav Borg en lång presskonferens där den elvafaldige Gran Slam-segraren fick svara på alla sorters frågor - och gjorde det galant.

Runt 200 journalister följer veteranernas DC-turnering som även tv-sänds i många länder, bland annat i Kina där man sänder över 30 timmar.

Banan ligger i anslutning till lyxhotellet Conrad i Punta del Este - tummelplats för Uruguays innefolk - där sydamerikas spelsugna fördriver tiden på de många casinon som finns i området.

På torsdagen spelar USA med John McEnroe och lillebror Patrick mot Uruguay. Sverige möter segraren Spanien/Frankrike i semifinal.

Det blir troligen Frankrike med Yannick Noah och Thierry Champion som ställs mot de svenske. Då ligger en final snubblande nära för Wilander och Borg samt med Jocke Nyström i par med "Wille" i dubbel.

- Det är bara synd att vi inte fick chansen att spela ihop i vanliga Davis Cup, säger Björn Borg. Hade Mats och jag varit på topp hade motståndarna fått svårt att slå oss. I varje fall i singel.

©bjorn.gyllenberg@dn.se