Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 02:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/stockholm/de-ensamma-barnen-mots-i-bjorns-tradgard/

STHLM

De ensamma barnen möts i Björns trädgård

Vägen från Marocko. Marockanska barn och ungdomar fortsätter söka sig till Sverige och Stockholm – trots att ­nästan ingen av dem får uppehållstillstånd. En av dem är 13-årige Marzuq. Ett liv på gatan. Efter 18-årsdagen får de varken tak över huvudet eller ekonomisk hjälp. Ändå väljer många att stanna, även om det innebär ett liv på gatan. ”Sverige vill inte ha mig här, men kan heller inte slänga ut mig. Det passar mig bra”, säger en av ungdomarna. I dag: Del 1. DN inleder i dag en granskning av skuggsamhället som tillåtits växa fram i Stockholms city.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.