Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 12:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/stockholm/en-dod-efter-helikopterkrasch/

STHLM

En död efter helikopterkrasch

TT Text

En mindre helikopter havererade och kraschade i Drängsjön i Åkersberga i Österåker kommun på söndagsmorgonen. Piloten fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset men hans liv gick inte att rädda.

Ett stort pådrag med dykare, brandbilar och räddningshelikopter larmades till sjön vid 10.30-tiden. Privatpersoner såg helikoptern slå ned och två personer i roddbåtar rodde ut och bogserade in helikoptern något närmare land.

– Inget i utredningen tyder på att någon ytter­ligare var inblandad i olyckan förutom den avlidne piloten, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt