Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 16:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/stockholm/extra-miljoner-till-sodertalje/

STHLM

Extra miljoner till Södertälje

DN Text

Regeringen delar ut nära 2,8 miljoner kronor extra till fyra kommuner i Stockholms län som har tagit emot ett stort antal flyktingar. Mest – 2 388 000 kronor – får Södertälje. De övriga kommunerna är Sundbyberg, Järfälla och Botkyrka.

– Solidaritet ska löna sig. På det här sättet ser vi till att kommunerna får de resurser som behövs för att ha ett bra flyktingmottagande, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt