Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 11:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/stockholm/monica-gullberg-jag-vet-nar-det-ar-vader-for-ett-besok/

STHLM

Monica Gullberg: Jag vet när det är väder för ett besök

När längtan efter en grön plätt blir alltför stor finns ”Obsan” bara ett kvarter bort. Med sin generösa gräsmatta, lummiga grönska och perfekta sluttningar erbjuder den en skön plats för min termos, tidning och filt. Skulle jag inte orka fixa fika så finns Kafé Himlavalvet med uteservering på toppen, bredvid den vackra Observatoriebyggnaden (museet har tyvärr stängt).

Och som ett extra plus – jag kan se på min app exakt vad det är för väder innan jag går ut. På toppen ligger nämligen SMHI:s station där vind, temperatur, nederbörd och lufttryck har mätts sedan 1756.

Var: Observatorielunden.

När: När helst solen skiner.

Monica Gullberg är redigerare.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt