Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Polisen fick medla i frisersalong

En missnöjd kund tvingade frisören att göra om behandlingen. Efter åtta timmar, klockan 23 på kvällen, var kvinnan fortfarande inte nöjd och vägrade betala. Då tillkallades polisen.

– Då var de rejält osams och vi fick medla, säger Viktor Adolphson, yttre befäl på Södermalmspolisen i Stockholm.

Kvinnan i 30–35-årsåldern hade kommit till frisersalongen på Södermalm i Stockholm klockan 15 på torsdagseftermiddagen för att färga och klippa håret, berättar Viktor Adolphson. Men kvinnan blev inte nöjd med färgen utan ville att behandlingen skulle göras om. Åtta timmar senare hade två frisörer på salongen försökt tillmötesgå kvinnans önskemål utan att lyckas. Dessutom vägrade kvinnan att betala.

Då ringde frisörerna polisen. När polisen kom dit var stämningen upprörd och kvinnan insisterade på att fortsätta med klippningen. Polisen lyckades dock medla mellan parterna.

– De kom överens om att om kunden betalade en del av summan skulle hon återkomma i dag och få frisyren fixad. Det var två ganska utmattade frisörer, säger Viktor Adolphson.

Enligt Viktor Adolphson är det inte ett brott när två parter som ingått ett avtal inte kommer överens. Ändå händer det att polisen får gripa in och mäkla fred i sådana ­affärssituationer.

– Det brukar vara bra att vi gör det för då undviker man att det blir handgemäng, säger Viktor Adolphson.

Enligt branschorganisationenFrisörföretagarna är det ovanligt att kunder uppträder aggressivt eller hotfullt. Däremot kan kunder bli missnöjda med klippningen eller färgen.

– Man kan missförstå varandra i konsultationen, säger Matilda Mielind, ordförande Frisörföretagarna.