Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 10:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/stockholm/rattelse-jamstalldhet-inte-bara-svenskt-i-gardagens-artikel-om-feministen-susan-behnam-uppstod-ett/

STHLM

Rättelse. Jämställdhet inte bara svenskt I gårdagens artikel om feministen Susan Behnam uppstod ett fel som gjorde ett centralt parti i texten helt missvisande. Susan Behnam menar inte att det är en specifikt svensk jämställdhet som är målet för kvinnorörelsen. Såhär skulle det ha stått: Hur ser steget ut då, som ungdomarna ska ta Susan Behnam vill inte tala om svensk jämställdhet. Det finns invandrare som lever i mycket mer jämställda förhållanden än många svenskar. Målet för kvinnorörelsen är ungefär samma överallt, menar hon, även om strategierna är olika. Därför ser hon ingen poäng i att invandrarkvinnor i Sverige börjar leva just som "svenskar". DN beklagar felet (991217, s C02) Nya roller "En man ska visa känslor mot barnen"

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.