Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 14:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/stockholm/regeringen-ger-gront-ljus-att-infora-miljozoner/

STHLM

Regeringen ger grönt ljus att införa miljözoner

Statsminister Stefan Löfven (S) meddelade i regeringsförklaringen kommuner får rätt att införa miljözoner för lätta fordon.

– Jag är glad för att vi nu får möjlighet att införa miljözoner och få bort värsta dieselbilarna och få ordning på luften i Stockholm, säger trafikborgarråd Daniel Helldén (MP).

Ett dieselförbud kan införas redan 2020.

Har du alla andra partier med dig?

– Alla partier i kommunstyrelsen i Stockholms stad är överens om att vi ska införa miljözoner. Sedan har vi inte fastlagt hur vi ska använda miljözonerna, men oavsett vilka som styr staden som kommer det att bli miljözoner.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt