Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 04:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/stockholm/saknad-82-aring-hittad-dod/

STHLM

Saknad 82-åring hittad död

Letandet efter den 82-årige man som anmäldes försvunnen på tisdagen slutade på onsdagförmiddagen. En förbipasserande skridskoåkare såg att någon låg på den svaga isen utanför Scättingeholmen i Viksjö.

När polis och brandkår från Järfälla kom fram till platsen var det redan försent.

Mannen som hittades var hemmahörande i Solna. På tisdagsmorgonen åkte han tåget till Kungsängen. Där, från Tibbleviken startade han sin skridskofärd mot Solna. Han var en erfaren långfärdsåkare och hade bra utrustning.

Vid 20-tiden ringde hans son till polisen och anmälde att fadern hade försvunnit. Anmälningen resulterade i en stor räddningsinsats med polispatruller och två helikoptrar från Sjöräddningcentralen. Påföljande morgon upptäcktes kroppen.

- Den drunknade hittades på en plats som ligger bara någon kilometer bort från platsen där vi började leta efter honom, säger Lars Bertil Johansson, vakthavande vis Sollentunapolisen. Förmodligen tog strömmen honom till den där platsen.

- Vi var ute hela natten och letade och på morgonen fick vi larm om att mannen hittades, säger brandinspektören Bernt Carlsson.

Isen är för närvarande svag och det finns många sprickbildningar i den.

Bernt Carlsson varnar alla som ska ut på isen.

- Man måste vara försiktig, och kontrollera isläget. Det viktigaste är att man inte åker ensam.

Edina Zunic