Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 23:51 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/stockholm/spelare-far-eget-hus/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Spelare får eget hus

Rollspelarna, e-sportarna och lajvarna behöver också plats. Nu har spelhobbyförbundet Sverok beslutat att öppna ett Spelens hus i Stockholm nästa år.

Tanken är ett hus där alla föreningar kopplade till spelkulturen, de som spelar rollspel, gillar att klä ut sig eller spela bräd- eller tv-spel, ska kunna bedriva sin verksamhet och umgås.

– Drömmen är att alla som håller på med någon typ av spelkultur ska kunna samlas där. Oavsett om man är jättenördig på Harry Potter, håller på med e-sport eller något liknande. Föreningar som kommer hit ska kunna hjälpas åt att hitta på saker att göra och samtidigt påverka sin verksamhet, säger Caroline Brorson som är föreningskonsulent på Sverok.

Nu ska Sverok söka pengar till verksamheten. Det är oklart hur mycket pengar som krävs för att kunna få i gång verksamheten, men förhoppningen är att lösa finansieringen under 2015 och att kunna öppna huset 2016.

I januari öppnades ett Spelens hus i Malmö. Där gick bland annat kommunen in med pengar för att verksamheten skulle kunna öppna. I Stockholm har de olika verksamheterna fått hålla till i mindre lokaler, på Sveroks kansli eller på bibliotek.

– Det finns lite olika platser där man kan mötas i dag. I framtiden hoppas vi att Spelens hus ska bli en stor samlingsplats för alla som är intresserade, säger Caroline Brorson.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt