Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 07:42 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/arkiv/teater/dan-ekborg-presenterar-rockmusikal/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Dan Ekborg presenterar rockmusikal

MUSIKAL: Skådespelaren Dan Ekborg går in i ensemblen av rockmusikalen "Buddy - The Buddy Holly Story".

Det avslöjades i går när alla medverkande presenterades på teatern Göta Lejon på Södermalm i Stockholm.

Dan Ekborg ska göra rollen som föreställningens presentatör och konferencie. Buddy Holly spelas av den okände Patrick Lundström, 23. Steve Kratz är hans reserv och ska spela huvudrollen vid en av veckans sex förställningar.

Med på gårdagens presentation var också fem svarta musiker: Mia Lexö, Jeff Ilunga Njerfu, Joe Watts, Brad Johnson och Martin Elisson. De medverkar i föreställningens version av det berömda framträdandet på Apollo Theatre i Harlem där Buddy Holly engagerades eftersom man trodde att han var svart.

- Vi letade efter dessa musiker i London, men hittade dem i Stockholm, berättar exekutive producenten Stefan Ostrowski.

Den svenska uppsättningen av "Buddy" får premiär den 18 september på den helt nyrenoverade teatern Göta Lejon.

Musikalen om Buddy Hollys liv spelas sedan fyra år tillbaka på Victoria Palace i London men har också gjort gästspel på Broadway och i andra delar av världen.

"Buddy" är uppdelad i två akter. Första akten handlar om den amerikanske sångarens karriär och privatliv, medan akt två bjuder på Hollys sista spelning före den ödesdigra flygturen som tog hans liv.

Scen och salong förvandlas då till "The Winter Dance Party" i Clear Lake, Iowa, den 2 februari 1959. Buddy Holly och hans kompgrupp The Crickets medverkar i showen tillsammans med sångarna Ritchie Valens och Big Bopper. De två senare omkom också i flygolyckan.

ANDERS HOLMQVIST

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt