"Fan det är Freda" stoppas - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

"Fan det är Freda" stoppas

TV.

Nu är det definitivt klart att TV-serien "Fan det är Freda", efter ett manus av Carina Dahl, inte kommer att göras färdigt. Förra veckan kom besked om att serien var nerlagd och att närmare besked lämnas denna vecka. Nu har parterna, GE Television som är producent och Sveriges Television i Göteborg som är beställare, kommit överens om att serien inte kan göras färdig.

Seriens manus ansågs vara mycket spännande och det var direkt omskrivet och anpassat för inspelningsmiljöerna i Göteborg. När väl inspelningarna kom i gång kärvade det på grund av bristande planering och bristande resurser, och när projektet nu skulle varit färdiginspelat finns bara cirka 25 procent av scenerna inspelade.

SVT i Göteborg valde att lägga ut projektet på GE Television, som helt saknar erfarenhet av tung dramaproduktion. Till reapriset åtta miljoner för sex timmar. Inom TV:s dramaavdelningar är kritiken nu hård mot att regissören Susanna Edwards inte fick stöd av någon producent med erfarenhet av TV-serier.

Det fanns på tisdagen inget besked om SVT tänker kräva sina pengar tillbaka eller om skådespelare och regissör kommer att få ut sina löner för hela kontraktstiden.

Peter Sandberg

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.